Woensdag 23 december 2009

Locale tijd in Siem Reap:

Siem Reap

Siem Reap is een stadje waaromheen de tempels van Angkor liggen en de Phnoms (heuvels) die zomaar uit het land omhoog steken. Op enkele plaatsen liggen nog stukken oerwoud. Het huis van Hon en Richard ligt ten westen van de de stad..

Alle sterren in de kaart zijn tempels, we gaan ze niet allemaal bezoeken maar wel een aantal.

De dag begint minder goed. Mijn rugzak met videocamera, notebook en nog wat spullen is niet uit de taxi gehaald. De taxichauffeur wordt gebeld maar die beweert van niets te weten. Proh en Hon zetten de man stevig onder druk en dan blijkt hij zich wel wat te kunnen herinneren. Na een tijdje wordt de rugzak terug bezorgd.

De dieren die overal rondlopen kunnen Michelle wel bekoren. Jeffrey en Reinoud hebben ook plezier, zo te zien aan de foto's.

Van de buren van het dorp krijgen wij een uitnodiging voor de bruiloft van haar broer op 26 december. Uiteraard zullen wij acte de presence geven op deze bruiloft van mensen die wij totaal niet kennen. Onze aanwezigheid als westerlingen zal hun bruiloft zeker meer gewicht geven om in de sociale ladder op te klimmen.

Dit kleine poesje kijkt verliefd naar Michelle. Michelle smelt, ondanks haar allergie voor katten, kan ze ze niet met rust laten.

Ons kerstmaal wandelt nog vrolijk rond door de tuin.

Alle vier de kanten van het huis hebben een terrasje om lekker te zitten. Gaande de draaiing van de zon, draait de schaduw en verhuizen we met de vier kanten van het huis mee. Lekker in de schaduw, genietend van een fris briesje. De temperatuur loopt al snel op van een koele 25 graden 's ochtends tot zo'n 30-32 graden overdag.

Hun en Hon maken lekker ontbijtje, spiegeleitje met vers brood.

We maken ons met zijn allen op om naar de stad Siem Reap te gaan. De tuktuk van Proh wordt met een tweede tuktuk van een vriend van hem aangevuld zodat we met zijn allen in twee tuktuks op pad kunnen.

We rijden bij Hon en Richard weg, door de rijstvelden, langs de palmbomen.

Dan komen we op de grote weg naar Siem Reap. Ze hebben er lol in.

In Siem Reap gaan we naar de "Soup Dragon" waar we lekker op het terassje wat eten, drinken en eigenlijk de hele middag blijven zitten. Vanuit dit restaurantje gaan we shoppen, lekker massage en manicure en gewoon relaxen maar vooral mensen kijken. Het smaakt goed, het is verfrissend en het mensen kijken is een zeer goede vakantiebesteding. Op de foto hiernaast is te zien hoe de tafels en de stoelen op de stoep staan, het restaurant/bar is links en de straat is rechts. Geweldig genieten, midden tussen het leven in de stad. Parasols houden de zon van het terras.

Ook hier lopen weer zwerfkatjes rond. Eentje valt op mijn rugzak in slaap.

Aan de overkant van de weg kun je je voeten laten verzorgen door Dr. Fish. Een zwembadje vol met visjes die de dode huidcellen van je voeten knabbelen. Reinoud en ik stoppen onze voeten in het zwembadje. Het kriebelt enorm maar als je er eenmaal aan gewend bent, is het heerlijk. Na ruim een half uur, of nog langer, zijn mijn voeten helemaal schoon, net een billehuidje.

Ik klets wat met de uitbater, de man midden op de foto rechts. Hij heeft een opblaaszwembadje vol water op een houten plank staan met wieletjes er onder. Dat kan 's avonds binnen. Hij hoeft de visjes niet te voeren, dan doen zijn klanten en ze betalen er nog voor ook nog.
Deze man heeft wel een mooi gevoel van humor. Hij vertelde mij over zijn plannen om iets vergelijkbaars op te zetten voor depressieve mensen die zelfmoord willen plegen. Het zou dan een wat groter badje moeten worden genaamd Dr. Croc. Met krokodillen dus.

Het engelse reclamebord staat bol van de taal en spelfouten, leuk en aandoenlijk.

De Soupdragon heeft gratis internet, hier kunnen wij prima de website bijwerken en de e-mail checken. De kinderen checken hun Hyves etc terwijl het buiten donker wordt. Een hele middag tot in de avond lekker op het terrasje zitten.

Na het middagje op het terras he bben Hon en Richard een tafel gereserveerd in een restaurant tegenover de Soup Dragon. We eten een maaltijd en na de maaltijd komt er Cambodjaans Apsara dansen en muziek.

Er passeren 6 dansen, deels uitsnedes uit de Ramayana. En dat omlijst met het gamalan orkest dat aan de zijkant zit. Alles live. Alleen de aankondiging van de dansen gebeurt met een omroepbericht in het engels, aan het zware accent te horen, duidelijk ingesproken door een Australier.

In de collage hieronder enkele foto's van deze avond.

 

 

Jeffrey en Reinoud waren zo moe, dat ze tijdens de dans en de muziek in slaap zijn gevallen.
Na afloop weer terug naar huis. Het avond-leven in Siem Reap is bijzonder gezellig

Woensdag 23 december 2009


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de vakantiedagen.

Vakantie Bangkok, Siem Reap, Hongkong
Joep, Manuela, Jeffrey en Michelle Orbons, 19 december 2009 - 3 januari 2010
website: www.xs4all.nl/~jorbons/cambodja
Contact: j.orbons@xs4all.nl